poza juridice-min

11 septembrie 2019, ora 19.30, INNOVA Project Consulting va participa împreună cu OMV Petrom, Av. Ionuț Bohâlțeanu și Av. Silvana Ivan la prima dezbatere privind raportarea non-financiară din România organizată de ARIR – Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România și Juridice.ro. Acest eveniment își propune să abordeze împreună cu cei mai buni specialiști complexitatea procesului de raportare și dificultățile cu care se confruntă companiile obligate să raporteze.

Dezbaterea este organizată în contextul în care numărul de companii obligate să publice informațiile non-financiare va crește începând cu anul 2020, iar legislația care reglementează acest tip de raportare nu oferă informații detaliate privind procesul care trebuie urmărit. Dacă până în prezent obligația legală de a realiza și publica un Raport sau o Declarație Non-financiară era limitată doar la entitățile de interes public cu un număr mediu de 500 de salariați, în urma modificării legislației ce transpune la nivel național Directiva UE 95/2014 privind raportarea non-financiară, sfera aplicabilității acestei obligații a fost extinsă asupra tuturor companiilor care depășesc criteriul de a avea un număr mediu de 500 de salariați.

În România raportarea non-financiară este reglementată de Ordinul MFP Nr. 1938/2016, modificat prin Ordinul MFP Nr. 3456/2018. Totodată, exista pentru anumite categorii de organizații reglementări specifice, cum ar fi: Ordinul BNR Nr. 7/2016 și Norma ASF Nr. 1/ 2017.

Specialiștii din domeniul raportării non-financiare alături de avocați, dar și companii care au realizat deja rapoarte non-financiare vor analiza elementele principale care trebuie incluse într-o raportare, precum și cele mai bune practici din domeniu.

Dezbaterea poate fi urmărită live sau înregistrată pe www.juridice.ro

Pentru persoanele care doresc să aprofundeze elementele care vor fi tratate în cadrul dezbaterii, INNOVA Project Consulting organizează un curs aplicat de 2 zile în perioada 30 septembrie – 1 octombrie 2019 în București, la Hotel Hilton Garden Inn Bucharest Old Town.  Mai multe informații la https://www.innovaconsulting.ro/raportarea-non-financiara-de-la-directiva-la-practica/

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin

0 Comments

Leave your comment